Új rektor, új dékán a Soproni Egyetemen - új főtitkár az OMVK-ban

Dátum: 2017. 12. 22. 10:09

Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában 2017. december 8-án ünnepélyes keretek között nevezte ki prof. dr. Náhlik Andrást a Soproni Egyetem új rektorává, aki 2018. január elsejével lép hivatalba. A professzor úr 1978-ban kezdte meg erdőmérnöki tanulmányait a Soproni Egyetem jogelődjében, az Erdészeti és Faipari Egyetemen. A ranglétrán szépen haladva, kinevezését megelőzően már a Soproni Egyetem általános rektorhelyetteseként tevékenykedett.

A Soproni Egyetem jelenlegi rektora, prof. dr. h.c. dr. Faragó Sándor 2017. december 20-án az évzáró, kibővített Kari Tanácsülésen adta át dr. Bidló András egyetemi tanárnak az Erdőmérnöki Kar dékáni kinevezését, aki 2006 óta dékánhelyettesi volt már. Mellett dr. Király Botond egyetemi tanár tölti majd be az oktatási dékánhelyettesi és dr. Czupy Imre egyetemi docens a kutatási és külügyi dékánhelyettesi posztot.

Az Országos Magyar Vadászkamara 2017. december 11-ei rendkívüli küldöttközgyűlésén a főtitkári posztra az Elnökség jelőltjét, Bajdik Pétert a Földművelésügyi Minisztérium Vadgazdálkodási Tájegységi Főosztályának vezetőjét választották meg. 

Gratulálunk!