XXII. Erdők Hete

Dátum: 2018. 10. 03. 22:11

"Az idei a XXII. Erdők Hete, amelynek jelmondata – Növekvő erdők Magyarországon – az elmúlt közel 100 év alatt megduplázott erdők és a további fásítások, erdőtelepítések fontosságára hívja fel a figyelmet."

"Visegrádon, a 30 éves jubileumát ünneplő Madas László Erdészeti Erdei Iskolában nyitotta meg Nagy István agrárminiszter a XXII. Erdők Hete rendezvénysorozatot, amely október 1. és 7. között országszerte mintegy 60 helyszínen, 150 programmal várja a magyar erdők iránt érdeklődőket. Az Erdők Hete idei témája a magyar erdők elmúlt évszázadbeli gyarapodásának ismertetése, amivel kapcsolatban bemutatták az Országos Erdészeti Egyesület A növekvő erdők nyomában című ismeretterjesztő filmjét is."

A XXII. Erdők Hete témája a magyar erdőterület növekedésének bemutatása a trianoni időszaktól napjainkig. Az Alföld-fásítási program, majd a kopár- és hullámtér-fásítások, a zöldövezeti erdőtelepítések, és a 90-es évek óta a magán erdőtelepítések eredményeként az elmúlt évszázadban csaknem megduplázódott Magyarország erdőterülete. Ezt a kevesek által ismert folyamatot követi végig az Országos Erdészeti Egyesület fenti ismeretterjesztő filmje. Szintén az erdőtelepítés, fásítás lesz a témája a középiskolásoknak szóló erdőismereti verseny, a „Fedezd fel az örökséged!” vetélkedő harmadik fordulójának, amire az Erdők Hetén még jelentkezhetnek a 9-12. osztályos diákok háromfős csapatai.

Az október első hetében szervezett erdők hetén országszerte 60 helyszínen, több mint 150 program várja az érdeklődőket. Ezek között vezetett túrák, erdei sportversenyek, erdészeti nyílt napok, arborétumi és kisvasutas kirándulások is megtalálhatók. A részletes program megtekinthető az erdokhete.hu oldalon.

Forrás: