Adatbázis

pages symbol
Élet a csemetekertben - "Csemetekert az erdők bölcsője!"

Az oktatófilm az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) megbízásából készült - bemutatja "hogy hogyan lesz erdő a magból és fa a csemetéből, hogyan történik az erdőtelepítés és mi a szerepe mind ebben az erdészeti csemetekerteknek".

pages symbol
Erdészeti kisfilmek - online oktatási segédanyag

Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára. Az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány megbízásából, az Agrárminisztérium támogatásával született a sorozat - bárki számára szabadon elérhető az Országos Erdészeti Egyesület YouTube-csatornáján,

pages symbol
Madártoll adatbázist

A Featherbase egy német tolltudósok munkacsoportja, akik összeálltak személyes gyűjteményeikkel és létrehozták a világ legnagyobb és legátfogóbb online tollkönyvtárát.

pages symbol
Erdei utakon – Reviczky Gáborral

Filmek az erdőkről és az erdőben dolgozókról.

pages symbol
Erdő Ernő Bácsi Meséi

Rajzfilmsorozat az erdőről - 1 perces epizódokkal.

pages symbol
Nemzeti kincsünk az Erdő

A kisfilmek hazánk erdeit, az erdőgazdálkodás folyamatát, és az erdész szakemberek munkáját mutatják be 51 részen keresztül, részenként 2 percben.

pages symbol
Magyarország ökoszisztéma alaptérképe

Magyarország Ökoszisztéma Alaptérképének elsődleges funkciója a hazai ökoszisztémák térbeli elterjedésének bemutatása.

pages symbol
Erdészeti Digitális Könyvtár II

Ingyenesen böngészhetőek a világhálón az erdészeti szakirodalom legfontosabb emlékei. Mintegy százezer oldalnyi anyag, a magyar erdészeti szakirodalom legértékesebb dokumentumai érhetőek el mostantól szabadon az interneten. A Wagner Károly Alapítvány munkája nyomán jött létre a digitális szakkönyvtár.

pages symbol
Turista

Természetjáró magazin

pages symbol
Tájfutás - A családi zöld sport

A tájfutás erdei sport, egyike a természetben űzhető sportágaknak. A tájfutás összetett sporttevékenység, mind szellemi, mind fizikai kihívás, s a tájfutó egyidejű, kettős teljesítménye adja az eredményt.