"Úton 2 ..."

Dátum: 2017. 02. 01. 20:51

Pio Atya (magyarul beszélő, 1 - 2 - 3 - 4 részes olasz filmdráma, 200 perc, 2000). Francesco Forgione stigmatizált olasz római katolikus pap, kapucinus szerzetes. A Pio nevet a szerzetesrendben kapta. Pappá szentelése után Padre Pio néven vált ismertté. Az atya odaadó jótékony tevékenysége a szegényekért és a rászorulókért, illetve különleges jövendőmondó képessége világszerte nagy visszhangot kelt. (A fiatal Karol Wojtylának, a későbbi II. János Pálnak is megjósolta a pápaságot.) A film az élete útját járja végig - érdemes megnézni.

Pio atya Magyarországról szóló próféciája: “Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenve­dés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberi­ségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őr­angyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes len­ne erősebben kérniük hathatós oltalmát orszá­gukra!" - lejegyezte Pio atya (Forrás:  http://megtestesules.info/irgalmassag/2_4.html   , MARANA THA újság. 2009.)

 

A harmadik csoda (The Third Miracle - amerikai filmdráma, 119 perc, 1999). "Hit, vívódás, egyházpolitika és csodák! A Vatikán elküldi Frank atyát vizsgálódni Chicagóba, ahonnan a hívők megmagyarázhatatlan csodákat jelentettek. Mióta Helen, a templomi szolga meghalt, a kolostor udvarán lévő Szűz Mária szobor véres könnyeket hullat. Amint állítják, a könnyeknek különleges gyógyhatást tulajdonítanak. Halálos beteg kislány is meggyógyult már a szobrot érintve. Frank atyában újra kiéleződnek az ellentétek hite és a világi valóság között. Egyházi berkekben cinikussága miatt "Csodagyilkos" néven emlegetik." (A filmben megjelenik Selmecbánya is.)